Starlink був критично важливим для української армії від перших днів війни

Росія посилює атаки на супутниковий інтернет-сервіс Starlink, який використовується українськими військовими для зв’язку, збору розвідданих та управління безпілотниками.

Це призвело до серйозних збоїв у роботі Starlink на північній лінії фронту, що негативно впливає на боєздатність української армії. Про це повідомляє видання The New York Times.

Starlink відіграє критичну роль у війні з самого початку. Він дозволяє українським солдатам швидко спілкуватися, координувати дії та використовувати безпілотники для розвідки та ударів по противнику.

Проте, перед новим наступом на Харківщині Росія застосувала проти Starlink потужну електронну зброю та інші передові технології.

Starlink
Starlink

Це призвело до масових збоїв у роботі сервісу, що поставило українських військових у складне становище.

Також читайте: У Пентагоні знову повторили заборону про удари по території РФ

Міністр цифрових технологій України Михайло Федоров підтвердив, що Starlink зазнав атак з використанням нових та більш витончених методів.

За його словами, Україна постійно спілкується з SpaceX, щоб розв’язати цю проблему. Військові також підтверджують, що збої Starlink негативно впливають на їхню роботу. Вони змушені використовувати альтернативні методи зв’язку, які є менш надійними та оперативними.

Експерти попереджають, що надмірна залежність України від Starlink робить її вразливою до атак противника. Вони закликають український уряд шукати альтернативні джерела зв’язку та розробляти власні системи кіберзахисту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦