Російська армія діє на межі своїх можливостей 

Після семи місяців активних бойових дій ресурси російської армії вичерпуються, що може призвести до втрати їх наступального потенціалу.

Ситуація на східному фронті України залишається складною, але з новим постачанням зброї від західних партнерів ЗСУ мають шанс стабілізувати ситуацію.

Військовий оглядач, ексречник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в етері телеканалу “FREEДОМ” підкреслив, що ключовим фактором у цій ситуації є виснаження ресурсів.

“Україна витратила багато часу очікуючи на надходження озброєння від США, що ускладнило стабілізацію ситуації”, – пояснив експерт.

Також читайте: До кінця 2024 року Росія оголосить нову хвилю мобілізації – FT

За його словами, для російських військ критично важливо захопити території Донецької області. Незважаючи на значні втрати, окупанти продовжують наступ на півдні Донеччини, прагнучи досягти ділянки зіткнення в районі Часового Яру.

“Динамика бойових дій складна, і саме зараз формується хід літньої наступальної кампанії ворожої армії”, – зазначив Селезньов.

Він звернув увагу на те, що російські війська ведуть наступ вже понад сім місяців, хоча зазвичай такі операції тривають не більше 3-5 місяців.

“За сім місяців боїв російська армія зазнала значних втрат і фактично діє на межі своїх можливостей”, – підкреслив екс-речник Генштабу ЗСУ.

“Нам необхідно протриматися найближчі тижні, щоб остаточно виснажити наступальний потенціал ворога. Після цього український Генштаб зможе розробити план подальших дій”, – резюмував експерт.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦