Путін підписав указ про призов на військову службу 300 000 осіб

Очікується, що Росія до кінця 2024 року оголосить нову хвилю мобілізації, щоб поповнити втрати у війні проти України. Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на джерела.

Попри те, що російська армія наразі переважає українську за чисельністю, їй не вистачає людей для проведення масштабного наступу.

Окупанти мобілізація

З вересня 2022 року, коли було оголошено про мобілізацію 300 000 осіб, Росія намагалася стимулювати контрактну службу, пропонуючи високі зарплати. За оцінками Міноборони Великої Британії, їм вдавалося вербувати близько 30 000-40 000 солдатів щомісяця.

Також читайте: ЗСУ відбили частину територій на Харківщині – ISW  

Однак, втрати російської армії значні, тому нова хвиля мобілізації стає неминучою.

Тим часом на фронті українські війська продовжують контрнаступ. На Харківщині їм вдалося відбити частину територій та трохи просунутися на південний схід від Лук’янців. У Вовчанську та його околицях тривають запеклі вуличні бої.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦