Берегова лінія істотно відсунулася від місця, де проходила раніше 

У тимчасово окупованому Маріуполі та російському Таганрозі спостерігається дивне явище: Азовське море відійшло від берега на сотні метрів.

Відео з оголеним дном моря, де раніше була вода, публікують у соціальних мережах.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко зазначив, що причини такого відступу води невідомі, але ймовірно йдеться про аномальне явище. Він також додав, що подібне явище спостерігається і в Таганрозі.

Також читайте: До кінця 2024 року Росія оголосить нову хвилю мобілізації – FT

Чому море може відступати від берега?

Існує декілька причин, чому море може відступати від берега:

Відплив: це природне явище, яке відбувається двічі на добу під впливом гравітаційного тяжіння Місяця та Сонця. Відплив може призводити до значного зниження рівня води, оголюючи ділянки дна, які зазвичай приховані під водою.

Вітер: сильний вітер може “здувати” воду з одного місця в інше, тимчасово оголюючи ділянки дна.

Зміна атмосферного тиску: різкі зміни атмосферного тиску також можуть впливати на рівень води в морі.

Геологічні процеси: у деяких випадках відступ води може бути пов’язаний з геологічними процесами, такими як землетруси або зсуви.

Антропогенні фактори: людська діяльність, така як будівництво дамб або видобуток корисних копалин, також може призводити до зміни рівня води в морі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦