Можливість заходити до ТЦК з “групою підтримки” залежить від керівництва конкретного центру

Юристка Надія Шуляк закликає не засуджувати чоловіків, які приходять до ТЦК з дружиною або мамою, хоча визнає, що не заохочує такі дії.

Вона пояснює, що можливість заходити до ТЦК з “групою підтримки” залежить від керівництва конкретного центру. Деколи родичам або адвокатам дозволяють зайти разом з призовником, а інколи ні.

“Це болюче питання для адвокатів. Я стикалася з ситуаціями, коли мене, як адвоката, що надає правову допомогу і має всі необхідні документи, не допускали до ТЦК разом з клієнтом. Я не мала наміру брати участь у медкомісії чи втручатися в процес, лише хотіла бути поруч і спостерігати, що клієнтові дають підписувати”, – розповідає Шуляк.

Читайте також: Мобілізація в Україні: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

Вона також закликає не засуджувати чоловіків, які приходять до ТЦК з дружиною або мамою.

“Не варто жартувати над тими, хто приходить з родичами чи групою підтримки. Це більше про психоемоційну підтримку”, – зазначає Шуляк.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦