Чоловіки, які підпадають під військовий обов’язок, мають отримати новий електронний ідентифікатор.

Цей ідентифікатор — це спеціальний код, штрихкод, який буде відображати відомості про кожного громадянина, які занесені до єдиного реєстру.

У зв’язку з воєнним станом і загальною мобілізацією в Україні, військкомати готуються перейти до єдиної електронної бази. Кожному чоловікові віком від 18 до 60 років буде призначено цей електронний VIN-код з 19 цифр, а дані про нього опиняться в реєстрі “Оберіг”. Так правоохоронці отримуватимуть швидко усі дані про військовозобов’язаних.

Читайте також: Мобілізація в Україні: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

Цей VIN-код буде ідентифікувати громадян при перевірці документів у ТЦК або поліції. Він дозволить швидко отримувати доступ до інформації про кожну особу, зареєстровану у військкоматах, забезпечуючи швидку та ефективну перевірку.

Очікується, що ці нові електронні коди будуть складатися з 19 цифр і міститимуть всю особисту інформацію про власника. Це дозволить спростити роботу військкоматів, забезпечуючи швидке знаходження відомостей про громадян. Кожен отримає такий код, який буде вклеєний до його військового квитка.

Військовозобов'язані чоловіки

Процес отримання електронних кодів для військовозобов’язаних нагадуватиме процедуру вручення повісток. Особи, які офіційно працевлаштовані, можуть очікувати спеціальний виклик від представників військкоматів, які прибудуть до їхніх робочих місць. Вони отримають документ із закликом з’явитися до ТЦК для актуалізації даних. Безробітні особи також будуть змушені добровільно з’явитися до військкомату.

Електронний код генерується автоматично під час внесення даних про військовозобов’язаного у реєстр. Також відомі випадки, коли людей викликають до ТЦК для присвоєння VIN-кодів. Людина може отримати повістку і з’явитися до військкомату для вписання або вклеювання електронного коду у свій військовий квиток.

Однак запам’ятовувати цей код не обов’язково. Його роздруковують і вклеюють у військовий квиток під час звіряння даних або проходження військо-лікарської комісії. Згоди на присвоєння коду, згідно із законом, не потрібно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦