Російські війська просунулися на Харківщині, захопивши Лук’янці та просунувшись ближче до Липців.

Проте Збройні сили України змогли витіснити їх з деяких позицій, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Кремль звинуватив Україну у відсутності бажання до діалогу

За звітом ISW, окупанти захопили Лук’янці, а також просунулися ближче до Липців і Вовчанська. Ворог тисне у напрямку Донецька, але ЗСУ змогли вигнати окупантів з деяких позицій біля Кислівки на південний схід від Куп’янська.

Армія РФ

Геолокаційні кадри підтверджують, що російські війська продовжують наступати у районі Пильної, Лук’янців, Глибокого та навколо Липців. Вони також наблизилися до вулиць Тараса Шевченка та Короленка у Вовчанську, захопивши центральну районну лікарню.

Однак, за словами аналітиків, обмежена бойова потужність російських військ може призвести до того, що вони не зможуть досягти своїх оперативних цілей на півночі Харківщини.

Наступ на півночі Харкова може стати певним викликом для солдатів армії РФ, оскільки їхня бойова потужність може бути недостатньою для досягнення поставлених цілей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦