Українців закликали запасати їжу й воду через відключення електроенергії.

Завдяки таким рекомендаціям, що дали у YASNO, можна почуватися більш зручно у разі зникнення світла.

Читайте також: Які смс-повідомлення небезпечно зберігати в телефоні

Насамперед енергетики радять жителям України мати запаси води та продуктів першої необхідності, які не треба готувати. Йдеться про консерви (м’ясні та рибні); сушене або в’ялене м’ясо; продукти швидкого приготування, які можна заливати водою; хлібці, печиво, сухарі та снеки, горішки тощо.

Також корисним будуть енергетичні батончики, сухофрукти, цукерки та шоколад.

Відключення світла

Питної води і для технічних потреб має вистачати на 2-3 дні. Пам’ятайте, що одній дорослій людині потрібно три літри питної води на добу, а для гігієнічних потреб та приготування їжі – 12 літрів.

Для забезпечення максимального комфорту потрібно запастися додатковими речами, як-от ліхтарики, лампи на батарейках, свічки, сірники та додаткові батарейки. Перевірте домашню аптечку, доповніть потрібними ліками, візьміть пальник із газовим балоном.

У темний час доби одягайте одяг, на яких є світловідбиваючі елементи. Не менш важливим є наявність радіо, яке дозволить бути в курсі всіх подій та отримувати актуальну інформацію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦