Протягом останніх трьох років в росії кількість випадків “насильницьких дій сексуального характеру” зросла на 483%.

Про це йдеться у звіті “Можем объяснить”. Учасники “СВО”, які були помилувані за участь у конфлікті на сході України, дедалі частіше вчиняють сексуальне насильство над дітьми.

Читайте також: Окупанти сповільнили темп наступу на Харківщині: які цілі РФ

Один із прикладів стався у селі Прохорівка, де 33-річний учасник війни в Україні Олексій Гончар-Биша здійснив напад на 15-річного підлітка. Після побиття, він зґвалтував хлопця у присутності інших дітей, загрожуючи відрізати йому вухо та вбити його батька.

У російських ЗМІ також згадуються інші схожі випадки, більшість із яких пов’язані з “вагнерівцями”, яких помилував президент РФ. Ці справи, як правило, залишаються засекреченими, а отже, статус фігурантів встановити вкрай складно.

Статистика показує, що кількість злочинів проти статевої недоторканності неповнолітніх у РФ зростає вже третій рік поспіль. Зокрема, кількість “насильницьких дій сексуального характеру” за цей період збільшилася на 483%, а кількість “розпусних дій” щодо неповнолітніх – на 62%.

Випадки сексуального насильства здебільшого не потрапляють до суду або до ЗМІ, але за деякими офіційними даними вони значно перевищують кількість оголошених у медіа.

Ексв’язень Микола Нечаєв у лютому 2024 року зґвалтував 14-річну дівчинку в Пермі. Він раніше вже отримував ув’язнення за грабіж та зґвалтування.

В Оренбурзькій області ще один “вагнерівець” Юрій Гаврилов зґвалтував ученицю п’ятого класу, а інший військовий Олексія Хлєбнікова – 13-річну племінницю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦