На Харківщині сповільнився темп наступу російських військ, заявили в Інституті вивчення війни (ISW), де також назвали цілі ворога.

Аналітики вважають, що окупанти віддають перевагу формуванню “буферної зони” на кордоні в Харківській області.

Читайте також: Буданов про наступ РФ на Харківщині: окупанти заблоковані на рубежах

Українські військові також підтвердили, що ситуація на Харківщині починає стабілізуватися. За словами начальника ГУР Міноборони України Кирила Буданова, у ніч на 14 травня українські підрозділи розгорнулися в районі та розпочали оборонні дії проти ворожого наступу.

Речник ОСУВ “Хортиця” Назар Волошин повідомив, що українські війська розпочали “зачистку” Вовчанська, завдаючи ударів по російським штурмовим групам у населеному пункті.

Кілька джерел підтвердили нову тактику окупантів на цьому напрямку, де невеликі штурмові групи, складені не більше, ніж з п’яти осіб, проникають на позиції ЗСУ перед об’єднанням у більшу ударну групу. Записи з дронів, які надійшли з Вовчанська, демонструють тактику російських військ, що відповідає українським повідомленням.

окупанти

Російські втрати на Харківщині значно зростають, що може суттєво вплинути на загальний темп їхнього наступу. За оцінками начальника Генштабу ЗСУ генерал-майора Анатолія Баргилевича, лише за минулу добу ворог втратив на цьому напрямку до 1740 бійців.

Інститут вивчення війни не підтверджує цифру втрат, але вказує на те, що зростання втрат може сповільнити темпи наступальних операцій росіян. Аналітики вважають, що це може призвести до зміни тактики, зосереджуючи зусилля на зміцненні позицій і створенні “буферної зони” в кордонній зоні Харківської області, замість подальшого просування у глибину області.

Російські війська, швидше за все, будуть фокусуватися на зміцненні нових позицій, зазначають аналітики, враховуючи останні тенденції на цьому фронті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦