Унаслідок російських атак Україна втратила досить багато генерації  

Україна стикається з дефіцитом електроенергії через російські атаки, тому по всій країні вводяться обмеження на споживання.

Про це розповів генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко.

До повномасштабного вторгнення YASNO мала 3,5 млн клієнтів, зараз ця цифра майже не змінилася. Промисловість вже тиждень під обмеженнями.

Також читайте: Деякі українці платитимуть за електрику за потрійним тарифом

Вчора ввечері через похолодання та зростання дефіциту застосовувалися аварійні відключення для 10% киян. Вночі їх скасували, але зранку знову ввели на 1,5-2 години.

Наразі (9:20) обмеження для населення скасовані, але для промисловості діють на весь день.

Чого очікувати:

Дефіцит електроенергії може призвести до подальших обмежень, особливо в пікові періоди: літній (кондиціонери) та зимовий (опалення). Блекаутів не очікується, але графіки планових відключень вже розроблені та доступні на сайтах і в мобільних додатках постачальників електроенергії.

Найбільш проблемні регіони — Харківська (мережеві обмеження, 200-250 тис. людей без світла щогодини) та Дніпропетровська області.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦