Чи можна зупинити сивину та повернути природний колір волосся? З цим питанням стикаються мільйони людей по всьому світу. 

На жаль, не існує універсального рецепта, адже сивина може бути спричинена різними факторами, й не завжди їй можна запобігти.

Причини сивини:

Старіння: з віком природне вироблення меланіну, пігменту, що надає волоссю колір, сповільнюється. Це призводить до посивіння волосся.

Генетика: деякі люди генетично схильні до ранньої сивини.

Дефіцит поживних речовин: нестача вітаміну B12, фолієвої кислоти, міді та заліза може призвести до сивини.

Стрес: хронічний стрес може негативно впливати на вироблення меланіну.

Хвороби: деякі захворювання, такі як вітіліго та аутоімунні захворювання щитоподібної залози, можуть спричинити сивину.

Також читайте: Скільки волосин має випадати за день: лікар назвав норму

Міфи про лікування сивини:

Добавки для сивого волосся: хоча деякі добавки містять поживні речовини, які можуть впливати на вироблення меланіну, не існує наукових доказів того, що вони можуть зупинити сивину або відновити природний колір волосся.

Маски для волосся: домашні маски для волосся з натуральних інгредієнтів, таких як кокосове масло, лимонний сік та ефірні олії, не мають наукового підтвердження їх здатності впливати на сивину.

Картопляні шкірки: ідея про те, що картопляні шкірки можуть допомогти затемнити сиве волосся, не має наукової підтримки.

Як сповільнити появу сивого волосся:

Управляйте стресом, киньте курити та підтримуйте здорову вагу. Захищайте волосся від сонця та знизьте вплив хімічних речовин й різних засобів для укладання, що негативно вливають на стан волосся.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦