Андрія Бєлоусова характеризують як “жорсткого, професійного урядовця”, який є сильним економістом, проте не військовим

Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова

Нове призначення у вищому військовому керівництві РФ сподобалося не усім генералам.

Відоме британське видання Reuters описує нового міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова як “жорсткого, професійного урядовця”, який не має військового досвіду, але є сильним економістом.

Андрій Білоусов

У своєму матеріалі Reuters зазначає, що Андрій Бєлоусов, як індивідуум, може викликати певне здивування як новий міністр оборони Росії, з огляду на його відсутність військового досвіду та його фаховий профіль як економіста.

Раніше: Аналітики пояснили, для чого Путін звільнив Шойгу

Проте, російські посадовці, які працювали з Бєлоусовим, описали його як “жорстокого та професійного урядовця, який колись очолював кампанію, щоб витягти більше грошей із великого бізнесу для держави”.

Західне видання також підкреслює, що під час війни міністр оборони Росії має контролювати величезні фінансові потоки та економічне та промислове планування, а тому “здатність Бєлоусова досягати результатів, зібравши близько 300 мільярдів рублів (3 мільярди доларів) шляхом податку на надприбутки компаній, ймовірно, вразила президента Путіна”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦