На сьогодні найбільше пенсіонерів в Україні отримують виплати до 3 000 грн.

Пенсійні виплати для українців з різним рівнем доходу

За останніми даними Пенсійного фонду України, середній розмір пенсійних виплат становить до 3 000 гривень щомісяця. Найбільше виплати одержують пенсіонери з невеликим доходом, але якщо ваша зарплата складає 20 тисяч гривень і ви маєте 35 років стажу, то очікувати виплату лише 5 637,6 гривні.

Гривневі купюри та копійки на пенсійному посвідченні, в Києві, 13 вересня 2017 р. Фото Ратинський В’ячеслав / УНІАН

Середня зарплата в Україні, яка підлягає оподаткуванню єдиним соціальним внеском, становить 16 836 гривень. Це означає, що ваша зарплата у 20 тисяч гривень перевищує цей показник майже на 1,18 раза.

Тому, враховуючи середню зарплату за три роки, ваш стаж роботи та відношення вашої зарплати до середньої, очікувана пенсійна виплата буде 5 637,6 гривні.

Читайте також: В Україні за роботу з дому готові платити до 30 тисяч

Щодо пенсіонерів, які продовжують працювати, вони в середньому отримують близько 6 000 гривень щомісяця. У цілому пенсії в Україні отримують 10,1 мільйона осіб. Найбільше пенсіонерів отримують виплати до 3 000 гривень, але є й ті, хто отримує виплати від 3 000 до 5 000 гривень. Високі пенсії, що перевищують 10 тисяч гривень, отримують 1,2 мільйона українців.

Згідно з ефективною пенсійною системою, пенсіонери, які продовжують працювати, можуть очікувати виплату, що становить приблизно 60% від їхнього звичного доходу. Проте Міжнародна організація праці рекомендує, щоб мінімальний гарантований дохід на пенсії складав не менше 40% від звичного заробітку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦