Ірландія розглядає можливість скорочення державної підтримки для тих, хто просить притулок, та біженців, зокрема з України, попри те, коли вони прибули до країни.

Про це заявив прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс, пише The Guardian.

Читайте також: Україна отримає нові постачання зброї та техніки з Америки

Нові правила передбачають, що українських біженців, які отримують допомогу, можуть зобов’язати працювати легально та підвищувати західний рівень документування, щоб продовжувати отримувати підтримку.

“Нам потрібно стежити за тим, щоб усі працювали легально, щоби було більше перевірок на робочих місцях”, – заявив Гарріс.

Біженці з України

Підтримка українських біженців в Ірландії раніше зазнала змін, зокрема скорочення виплат та обмеження строку перебування в державному житлі. Відтепер, новоприбулим громадянам України, які мешкають у безплатному державному житлі, виплачують значно менше грошей щотижня – всього 38,8 євро на людину дорослу, а також 28,9 євро на дитину. Це спрямовано на створення рівних умов для усіх біженців та притулків в Ірландії.

Раніше ці виплати становили 220 євро на тиждень, тому допомогу урізають. Щоб отримати більшу допомогу від уряду Ірландії, потрібно виїхати з державного житла та орендувати кімнату, квартиру або будинок.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦