Водії повинні вмикати ходові вогні за межами населених пунктів упродовж року

Правила дорожнього руху в Україні отримали важливі зміни з 1 травня, і це стосується водіїв. 

Тепер обов’язково вмикати ближні фари (денні ходові вогні), якщо автомобіль виїхав за межі населених пунктів. Тобто протягом усього року водії мають їздити з увімкненими фарами. За порушення цієї норми передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Ця зміна встановлена постановою Кабінету Міністрів України №1105 від 20 жовтня 2023 року. Раніше така вимога була чинною у період з 1 жовтня по 1 травня. Тепер вона охоплює весь календарний рік.

Крім того, у ситуаціях з погіршеною видимістю залишається можливість використовувати дальнє світло фар. Покарання за невиконання цих правил залишається незмінним – штраф від 425 до 510 гривень.

Також читайте: Перелік документів для броні та відстрочки від мобілізації

За даними Європейського дослідницького інституту з безпеки дорожнього руху, використання денних ходових вогнів може знизити кількість дорожньо-транспортних пригод у світлу частину доби на 10-15%.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦