У Грузії – протести перед парламентом, під час яких правоохоронці затримують учасників мітингів, використовують водомети та сльозогінний газ.

За повідомленням проєкту Радіо Свобода «Ехо Кавказу», поліція застосувала сльозогінний газ та, за словами деяких учасників акції, гумові кулі. Є постраждалі, які отримали першу допомогу на місці.

Читайте також: Сім’я шпигунів ГРУ РФ допомогла влаштовувати вибухи та отруєння в Європі

Правоохоронці також використали водомет для розгону мітингувальників. Проте поліція попередила, що буде використовувати спецзасоби для розгону.

На вулиці Читадзе було встановлено загородження, дорогу перекрили, але мітингувальники намагалися прорватися. Силовики використали перцевий газ, який декому потрапив в очі.

У МВС Грузії наголосили, що спецзасоби застосовували вимушено через “непокору законним вимогам”. Потім правоохоронці додали, що акція вийшла за рамки закону.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до глави МВС та сказала, що той взявся за припинення розгону мирної акції протесту. За її словами, спецназ не повинен поводитися неправомірно та необґрунтовано.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦