На аеродромі Кущівська розміщена низка російських винищувачів, у тому числі СУ-34 і Су-35

У ніч проти 27 квітня Краснодарський край Росії зазнав безпілотних атак. За попередньою інформацією, удари було завдано по НПЗ “Слов’янськ-ЕКО”, бітумному заводу, Ільському НПЗ, а також по військовому аеродрому “Кущевська”, що на околиці однойменної станиці.

Міністерство оборони Росії заявило про збиття 66 безпілотників, що свідчить про масштабність атаки.

Згідно з доповіддю Міноборони Великої Британії, на аеродромі “Кущевська” базується низка російських винищувачів, у тому числі Су-34 і Су-35. Ці літаки щодня завдають ударів по позиціях українських військ, зокрема й з використанням плануючих бомб.

Відео з відкритих джерел підтверджує знищення на аеродромі боєприпасів для таких бомб.

Британська розвідка підкреслює, що здатність України заважати роботі російської тактичної авіації є ключовою для успішного захисту лінії фронту.

Вас також зацікавить: ЗМІ дізналися, що буде робити Путін у разі смерті Кадирова

Внаслідок атаки Росія, ймовірно, буде змушена розосередити свої винищувачі на інших авіабазах, а також розподілити засоби протиповітряної оборони.

Це може суттєво ускладнити завдання російським військам по прориву української оборони.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦