Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та американський генерал Марк Міллі на початку російського вторгнення не могли знайти спільної мови.

Відносини між воєначальниками покращилися тільки з часом. Про це йдеться у статті The Washington Post.

Раніше ми писали, що американський лендліз для України закінчився.

Чому генерали не могли порозумітися

Залужний Міллі - Валерій Залужний - Марк Міллі

У перші дні вторгнення РФ в України Залужний під час розмов із американським колегою, колишній керівником Об’єднаного комітету начальників штабів США Міллі мав відчуття, що розмовляє сам із собою. Тоді воєначальники тиждень не спілкувалися, але з цього почалися складні та вирішальні відносини, які з часом зблизилися.

Залужний здивував Міллі словами про свою родину

Залужний з жінкою

Міллі навіть пригадав, що перед 24 лютого 2024 року запитував у Залужного, де буде його родина, коли той буде командувати українськими захисниками на випадок масованого нападу росіян. Його вразила відповідь “залізного генерала”.

Залужний відповів, що дружина Олена та діти перебуватимуть у Києві. При цьому одна його донька з медичною освітою, тому займатиметься лікуванням поранених, а інша приєднається до Сил оборони України.

“Ми боротимемося і помремо в Києві, якщо буде потрібно”, – заявив Залужний. Після цього Міллі приємно здивувався, що українці – серйозні та готові на захист своєї Батьківщини.

У яких зараз відносинах воєначальники

Валерій Залужний

Журналісти зазначили, що впродовж 19 місяців повномасштабної війни генерали можуть годинами обговорювати події на фронті. Залужний та Міллі регулярно зідзвонюються через перекладача захищеною лінією.

Генерали обмінюються даними розвідки та власними оцінками щодо ситуації на полі бою. Також вони обговорюються необхідні для України ресурси, якими можуть допомогти Штати.

Міллі все ж іноді мав розбіжності у поглядах, але це не було критичним. За його словами, Залужного можна зрозуміти, адже його країну захопили сотні тисяч окупантів з РФ. Рівень тиску був дуже високий і цілком нормально, що хтось злиться.

На думку журналістів, воєначальники зацікавлені у тому, щоб приховати особисті розбіжності та розбіжності між думками урядів обох країн. Але відносини Міллі та Залужного більше дружні, але часом напружені.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦