Для оновлення даних потрібно брати всі документи, які підтверджують зміни цих самих даних 

У разі необхідності отримання броні або відстрочки від військової служби, громадяни зобов’язані мати певний перелік документів.

Майор Роман Істомін, представник Полтавського обласного територіального центру та служби підтримки, зауважив, що для початку необхідно пред’явити особисті та військові документи: паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток або тимчасове посвідчення. При оновленні інформації слід мати всі документи, які підтверджують зміни у цих даних.

Зокрема, якщо особа має право на відстрочку під час мобілізації, вона повинна подати документи, що підтверджують це право. Підстави для відстрочки визначені відповідно до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Читайте й про таке: Боєць ГУР понад рік був у полоні та розповів про жахіття

“Список понад тридцяти підстав, включаючи інформацію про сімейний стан, контактні дані, реквізити паспорта громадянина України та закордонного паспорта, дані про зміну громадянства, групу інвалідності, інформацію про право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації… Деякі з цих даних, такі як номер телефону, не потребують документального підтвердження. Однак більшість змін має бути підтверджена відповідними документами”, – пояснив Істомін.

Також він зазначив, що особа може не пред’являти водійські права, якщо вона не планує служити водієм.

Щодо осіб з хронічними чи гострими захворюваннями, представник територіального центру також відповів на питання, чи необхідно пред’являти медичні документи, які підтверджують актуальні діагнози.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦