Компанія Knauf засвітилася на відбудові окупованого Маріуполя

Виробник будматеріалів Knauf оголосив про свій вихід з російського ринку через його причетність до відбудови Маріуполя, що перебуває під окупацією.

Ця німецька компанія, один з провідних у світі виробників будматеріалів, працювала на території Росії протягом понад 30 років, а загальний обсяг продажів у 2023 році склав 2,94 млрд рублів. Про це повідомив журнал Spiegel.

Photo: JAN WOITAS/DPA

У пресрелізі Knauf Group зазначила: “У зв’язку з поточними подіями Knauf Group прийняла рішення припинити свою діяльність в Росії після більш ніж 30 років роботи”.

Завод Knauf у місті Кунгур Пермського краю працював протягом понад 20 років і виробляв гіпсові вироби для будівництва. У 2023 році обсяг продажів компанії становив 2,94 млрд рублів, а чистий прибуток – 159,3 млн рублів.

Також читайте: По всій Україні переписали вартість оренди однокімнатних квартир

За даними журналу ARD, на початку квітня стало відомо, що Knauf причетний до реконструкції Маріуполя, який перебуває під окупацією Росії, порушуючи при цьому санкції. Хоча компанія заявила про припинення експорту до Росії, її продукція все ще потрапляє до кінцевих споживачів через дилерські мережі.

Knauf також заявила, що намагається передати всі свої активи в Росії, включаючи виробництво і збут, місцевим управлінням з метою збереження робочих місць для більш ніж 4000 співробітників. Однак це рішення ще повинно бути схвалене відповідними органами в Росії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦