Минуло 112 років від дня трагедії на трансатлантичному пароплаві “Титанік”.

Наймолодшій пасажирці вдалося дивом вціліти. На момент затоплення корабля їй було тільки два місяці.

У цей день, 15 квітня, вшановується пам’ять про трагедію “Титаніка”, що сталася 112 років тому. Британський трансатлантичний пароплав потонув, зіткнувшись з айсбергом під час свого першого рейсу. З 2208 осіб на борту лише близько 705 вдалося врятуватися.

Читайте також: Продюсерка “20 днів у Маріуполі” розповіла про героїв фільму

Серед тих, хто пережив катастрофу, була і двомісячна Міллвіна Дін, яка стала наймолодшою врятованою особою на “Титаніку”. Її сім’я мала намір подорожувати на іншому кораблі, але через обставини їх пересадили на “Титанік”. Після трагедії Міллвіна разом з сім’єю провела час у лікарні в США, а потім повернулася до Англії.

Родина Міллвіни вирушила на кораблі до Вічити (штат Канзас), де її батько хотів відкрити тютюновий магазин разом з двоюрідним братом.

Титанік - хто вижив на Титаніку

Дінам випадково пощастило потрапити на “Титанік”, але згодом все сталося зовсім інакше. Попри те, що компанія White Star Line називала судно непотоплюваним, але вже через п’ять днів після виходу з порту Саутгемптона воно повністю затонуло.

Перед зіткненням з айсбергом батько Міллвіни побіг у свою каюту, наказав дружині одягати дітей та йти на палубу. Мама Етта, її син Бартрам та Міллвіна сіли до шлюпки № 10. Батько не зміг сісти разом з ними і загинув тієї ночі.

Після порятунку родина потрапила до американської лікарні, а потім повернулася до Англії. Коли Етта, вбита горем, разом з дітьми поверталася на лайнері RMS Adriatic додому, то Міллвіна стала об’єктом уваги та здобула першу популярність. Її хотіли обійняти дуже багато людей.

Міллвіна ще довго прожила, але в останні роки почала хворіти та потрапила в будинок для літніх людей. Коли її стало важко утримувати, то було організовано збір коштів. Пожертви надійшли від відомих акторів, які зіграли у фільмі “Титанік”.

Мілвінна померла 2009 року, коли їй було 97 років. Вона вважалася останньою вцілілою людиною з затопленого корабля. Її прав розвіяли у доках Саутгемптона.

Прах Мілвінни Дін

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦