Працівників ТЦК та СП зобов’яжуть робити конкретні дії перед врученням повістки.

Вони будуть змушені представлятися та показувати своє посвідчення, коли вручатимуть повістку військовозобов’язаному. Про це йдеться у новому законопроєкті про мобілізацію, ухвалений народними депутатами 11 квітня.

Читайте також: Батько на росії, син в ЗСУ: родина зрадників зливала ворогу позиції Сил оборони

Крім цього, нардепи відхилили правку щодо ведення громадянами відео та фотофіксації процесу вручення повістки.

Також поліціянти зможуть доставити військовозобов’язаного до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, але за певних умов. Зокрема, якщо чоловік отримав повістку, але не прийшов у потрібний час до військкомату; керівник ТЦК не хоче робити попередження, але не може винести постанову – документ про штраф у розмірі від 3 400 до 5 100 грн без його присутності.

Представники ТЦК - повістка

Згідно із законом, щоб виписати штраф, має бути присутня особа, яка його отримує. Якщо особа ігнорує повістку, то ТЦК повідомляє Нацполіцію про необхідність затримання цієї людини та доправлення її до ТЦК, щоб оплатити штраф. Поліція, яка має на це повідомлення, може затримати особу і відвезти до військкомату тільки задля розгляду цієї справи про накладання штрафу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦