Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо забезпечення оборони та безпеки нашої країни.

У традиційному відеозверненні він розповів, що обговорив з Головнокомандувачем ЗСУ, міністром оборони, представниками Мінстратегпрому та керівниками інших підприємств ракетну програму країни.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію: подробиці

За словами президента, дані щодо нашого оборонного сектору не публічні. Проте українська “оборонка” має результати, зокрема серійне виробництво та нові зразки ракет.

Також президент згадав про ситуацію на полі бою. На нараді доповів Олександр Сирський та керівник ГУР Кирило Буданов.

Зеленський зауважив, що мав напружений день. Він провів зустріч з главою Міноборони Литви, яким обговорив потреби української армії та співпрацю щодо виробництва озброєння, та прем’єр-міністром Ірландії, якого привітав з початком роботи.

Зеленський

Також президент говорив з президенткою Швейцарії щодо саму миру, який має вперше відбутися у червні 2024 року. Україна своєю чергою готує саміт та очікують від нього конкретних результатів, насамперед щодо справедливого завершення війни.

Крім цього, Зеленський наголосив, що російський диктатор владімір путін та його приплічники намагаються зламати українців, збільшивши кількість ракетних і дронових ударів. Своєю чергою Україна збільшує можливості та спроможності знищувати російських ворогів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦