РФ спеціально обирає своїми цілями цивільні об’єкти, аби завдати якнайбільше руйнувань

За словами представника Головного управління розвідки України Андрія Юсова, масовані удари по українських містах, які Росія здійснює навесні, мають на меті завдати якомога більше шкоди цивільному населенню та інфраструктурі.

“Удари окупантами завдаються саме по цивільних об’єктах, які не мають жодного стосунку до військової чи оборонної інфраструктури, — заявив Юсов. – Тобто ставка робиться на те, щоб завдати якомога більше руйнувань, уражень саме об’єктам цивільної інфраструктури й ускладнити життя мирних громадян та посилити гуманітарні проблеми в країні”.

Також читайте: Масована атака росії по Україні: під удар потрапили два газових сховища

Юсов також підкреслив, що такі дії Кремля є воєнними злочинами.

Російські війська протягом всієї війни в Україні неодноразово обстрілювали цивільні об’єкти, такі як житлові будинки, лікарні, школи та дитячі садки. Ці обстріли призвели до загибелі тисяч мирних жителів та значних руйнувань.

Міжнародне право забороняє напади на цивільні об’єкти та вважає такі дії воєнними злочинами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦