Олімпійська чемпіонка поділилася деякими фактами свого життя в США 

Українська спортсменка, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва в інтерв’ю OBOZ.UA розповіла про те, як в Атланті у 1996 році вперше на Олімпійських іграх пролунала фраза “Слава Україні!”. 

Подкопаєва наголосила на тому, що участь у Олімпіаді відбулася в історичний момент для України, що тільки здобула незалежність. Вона згадала, як її перемога на Чемпіонаті світу з гімнастики у Японії допомогла поширити імідж України, а золото на Олімпіаді у США стало ще одним кроком у популяризації країни.

Одним з найпам’ятніших моментів для неї було те, що під час фінального змагання присутність Білла Клінтона в залі додала особливої емоційної напруги. Вона висловила своє задоволення від того, що американський президент слухав гімн України, піднесений до нього перемогою Подкопаєвої та її команди.

Вас також зацікавить: Могилевська шокувала, що довелося пережити її названим донькам під час війни

“Це було вдвічі приємніше та сильніше відчуття, що своєю перемогою ми підняли його з крісла, і він слухав гімн України. Відчувала якусь магію і дуже сильну енергетику від того, що 45-тисячний зал тобі аплодує”, – сказала вона.

Зустріч з Клінтоном стала надзвичайним емоційним досвідом для Подкопаєвої, яка шкодує, що не могла спілкуватися з ним через відсутність знання англійської мови.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦