Археологи назвали знахідку “винятково рідкісною”  

12-річний Роуен Бреннан з Богнора, Сассекс, виявив «винятково рідкісний» скарб золота під час прогулянки з собакою в районі Пагам разом із своєю матір’ю 44-річною Амандою.

Виявлений скарб — римський браслет armilla, який відтоді вивчався Британським музеєм.

Браслети armilla були поширені серед жінок у Римській імперії як знак рангу, але чоловіки зазвичай не носили їх, вважаючи це ознакою жіночності. Проте, браслети були нагородженням для воїнів за визначні заслуги. У випадку Роуена, його знахідка перетворилася на незвичайний скарб, який він виявив під час звичайної прогулянки.

«Це було нормально для мене, тому що я дізнавався багато речей, які, напевно, не повинен був!» – сказав хлопчик, розповідаючи про свою знахідку.

Також читайте: Найдорожчі сукні у світі: вартість деяких перевищувала мільйони доларів

Скарб, знайдений Роуеном, зацікавив перукаря, який порекомендував Аманді та Роуену звернутися до офіцера-розвідника. Виявлений браслет потребує подальшого дослідження, щоб розкрити його історію та значення.

Ця знахідка стала свідченням давньої історії та культури, розкриваючи нам шматок минулого, який лежав у землі протягом 2000 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦