За два тижні до стрілянини американська сторона попереджала РФ про терористичний напад саме в “Крокус Сіті Холі”.

Натомість росія легковажно поставилася до таких заяв і не вжила будь-яких заходів щодо забезпечення покращеної безпеки. Про це йдеться у статті The Washington Post.

Читайте також: Генерал-майор РФ видав неймовірну версію про причини теракту у “Крокус Сіті Хол”

США за понад два тижні до теракту, який стався у Підмосков’ї 22 березня, попереджали російських чиновників про ймовірний напад на популярний концертний майданчик “Крокус”. Але росія не зреагувала так, як потрібно, на такі попередження.

Більше того, після теракту російська влада почала звинувачувати у нападі Україну. Ще й мала претензії до США, які нібито дали занадто загальні попередження.

За інформацією WP, попередження США було конкретним, оскільки вони нібито знали про наміри осередку “Ісламської держави” “Вілаят Хорасан”. Але у РФ хочуть шукати виправдання, чому не могли запобігти теракту.

Крокус Сіті Хол

Зрозуміло, що заяви Ради національної безпеки США та російського Кремля розбіжні, а коментарі на цю тему відповідальні особи відмовилися надавати. Однак очільник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін відзначив, що інформація, передана росії від США, була занадто загальною, щоб повністю ідентифікувати злочинців, і запевнив, що росія вжила заходів для запобігання нападу.

Цей напад ще більше показав слабкі місця РФ, особливо в апараті безпеки країни, який послабився через дворічну повномасштабну війну росії проти України.

The Washington Post зазначає, що реакція російських силовиків на попередження була неоднозначною. Попри публічні заклики посольства США до громадян уникати масових заходів, важливих осіб, а також посилені заходи безпеки, наслідків теракту не вдалося уникнути.

Навіть після затримання підозрюваних, Путін і високопосадовці РФ продовжують заявляти, що теракт здійснили “найняті бойовики” з України. Така риторика є частиною ширшої кампанії дискредитації України та спроби зміни наративу відносно подій в Росії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦