Українська військова розвідка планує знищення Кримського мосту, який росія незаконно побудувала.

Кримський міст, який з’єднує тимчасово окупований півострів та материкову РФ, знищать в першій половині 2024 року. Про це розповів високопосадовець ГУР Міноборони України для The Guardian.

Читайте також: Зеленський назвав вирішальне слово у війні

За словами анонімного чиновника з розвідки, Головне управління розвідки вже має необхідні засоби для знищення мосту, і це буде неминучим. Очікується, що це станеться 2024 року.

Він пояснив, що керівник ГУР Кирило Буданов дотримувався плану щодо зменшення присутності росіян у Чорному морі, який схвалив президент України Володимир Зеленський.

Це стосується і Кримського мосту, який збудувала РФ через Керченську протоку після незаконної анексії в 2014 році. Він має символічне значення, а для російського президента владіміра путіна є нагадуванням про свої найбільші політичні досягнення – “повернення” Криму під контроль Кремля.

Кримський міст

Для України Кримський міст – символ окупації, а знищення цього об’єкту не тільки посилить процес деокупації півострова, але й підійме бойовий дух українців, які в тилу, і тих, хто на фронті.

Раніше Україна вже двічі вдаряла по Кримському мосту, застосовуючи морські безпілотники та бомбу у вантажівці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦