Експерти сказали, скільки таких літаків залишилось в РФ

Знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 та ракет Х-22 стало знаковою подією у війні. Це свідчить про те, що Україна суттєво розширила свої оборонні можливості і тепер може не лише оборонятися, але й завдавати ударів по віддалених цілях, зокрема по стратегічній авіації противника.

літак Ту-22М3

У коментарі РБК-Україна керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зауважив, що знищення Ту-22М3, удари по аеродрому в Джанкої, радарах у Мордовії та Брянській області — все це свідчить про те, що Україна здатна діставати набагато далі й загрожувати російським літакам, навіть на землі.

А перші збиття ракет Х-22 – ще одне підтвердження того, що українські Сили оборони, попри нестачу систем ППО, вживають усіх заходів, щоб протидіяти ворожим атакам, використовуючи доступні засоби.

Також читайте: Україна вперше знищила стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 в польоті

Хоча повністю убезпечити себе від ударів неможливо, Україна робить все, щоб мінімізувати їхні наслідки. Знищення Ту-22М3 та інших літаків РФ також цьому сприяє.

За даними ГУР МОУ, станом на серпень 2023 року в Росії було лише 31 справний Ту-22М3. Після знищення 2 літаків 19 квітня їх залишилося 27.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦