Синоптики оновили прогноз погоди на квітень, і він справді шокує.

Згідно з даними Укргідрометцентру, українці можуть очікувати на швидкий прихід справжньої весни. Середня місячна температура повітря у квітні перевищить норму на 1-1,5 градуса, особливо у південних та західних областях країни. Через декілька днів температура підвищиться до +22-24 градусів, але це потепління буде короткочасним. Проте загалом температурний фон залишатиметься вище норми.

Читайте також: Поминальні дні чекають на українців за новим календарем: які дати

Справжня весна прийде зовсім скоро, а квітень 2024 року виявиться значно теплішим, аніж минулорічний. Особливо тепло буде в Одеській, Вінницькій, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Північні області і ближчі до Карпат – Львівська і Тернопільська – матимуть середньостатистичні показники температури повітря, як і в інших областях.

Укргідрометцентр

Цьогоріч опадів буде менше на 20%, а не як минулоріч. Проте у середньому температура повітря буде 7-11 градусів тепла, але ставатиме тепліше і до +24 градусів.

Крім цього, у перші дні квітня буде справді тепло, але так радіти не потрібно, оскільки вже через кілька днів знову буде дощ і температура повітря впаде до 10 градусів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦