Ці породи чотирилапих можуть стати друзями алергіків

Якщо ви мрієте про друга-собаку, але маєте алергію, можете спокійно обирати собі нового товариша, адже існують гіпоалергенні породи собак.

Від чого зазвичай виникають алергії на собак?

Лупа, що знаходиться у шерсті собаки, відповідає за більшість алергійних реакцій. Вона містить білки, які можуть спричинити алергічну реакцію в деяких людей. Іншою фактор, який може призводити до алергії на собак, є шерсть самої тварини.

Існують породи собак, які вважаються менш алергенними, оскільки вони мають шерсть, яка не линяє, або виділяє менше лупи.

Пудель

Всі пуделі, включаючи стандартних, той і міні пуделів, відомі своєю низькою алергенністю. Їх коротка шерсть зазвичай використовується для захисту суглобів і життєво важливих органів, і не викликає серйозних алергічних реакцій.

Мальтійська болонка

Ця маленька та грайлива собака має шовковисте біле волосся. Навіть не дивлячись на її довгу шерсть, мальтійська не линяє і добре підходить для алергіків. Однак її шерсть потребує ретельного догляду.

Бішон фрізе

Ця крихітна та енергійна собачка також має пухнасту шерсть, яка не линяє. Проте вам слід бути готовими до ретельного догляду за її шерстю.

Йоркширський тер’єр

Цей маленький і солодкий тер’єр не линяє і є ідеальним вибором для людей з алергією.

Китайська хохлата собака

Ця порода буває з шерстю або без неї. Порода без шерсті, безумовно, є ідеальним вибором для тих, хто страждає на алергію, оскільки вона не линяє та не виділяє лупу.

Читайте також: Паразитарна хвороба поширюється Америкою

Алергопроби

Завдяки цим породам, ви зможете мати собаку, не переживаючи про сильні алергічні реакції. Однак пам’ятайте, що кожна собака — це індивідуальна істота, і реакція алергіків може відрізнятися. Перед прийняттям рішення про придбання собаки, краще провести час з представником обраної породи й переконатися, що ваші алергічні реакції прийнятні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦