В Службі безпеки України розповіли, чи завдають удари по нафтопереробних заводах, розташованих на території РФ.

За останнім повідомленням пресцентру СБУ, з початку нового року дрони їхньої структури активно здійснюють атаки на російські нафтопереробні заводи. Згідно з інформацією за 2022-2024 роки, вже пошкоджено і частково виведено з ладу 13 таких об’єктів.

Читайте також: Російські ДРГ шукають слабкі місця на кордоні

Представники СБУ пояснили, що атаки здійснюються не лише на тимчасово окупованих територіях, а й на всій території Росії задля того, щоб війна стала ближчою до Кремля.

У Службі наголосили, що ведуть активні дії проти російських НПЗ, які є важливими ланками в ланцюгу постачання для російської армії. На сьогодні 13 таких об’єктів постраждали від дій співробітників СБУ.

НПЗ в росії

“Ці дії спрямовані на обмеження експорту нафти з Росії та послаблення її військових потужностей”, – кажуть в СБУ.

Такі атаки призвели до зменшення експорту російської нафти на третину, що свідчить про значний вплив цих дій на економіку та військові можливості Російської Федерації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦