Після другої атаки по мосту влітку 2023 року він не придатний для перевезення озброєння 

Служба безпеки України (СБУ) оприлюднила інформацію про дві спецоперації, які були проведені з метою підриву Кримського мосту.

У спецслужбі зазначили, що з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну було зруйновано багато міфів про РФ, зокрема й про неприступність Кримського мосту.

СБУ реалізувала дві унікальні та різні за задумом спецоперації, щоб підірвати міст з суші та з моря.

“Міст як логістична артерія для постачання ворогом зброї на південний фронт є законною ціллю України з погляду норм міжнародного права, законів та звичаїв ведення війни”, – підкреслили в СБУ.

Обидві операції виявилися успішними.

Перша спецоперація

Перша операція СБУ щодо Кримського мосту була проведена у жовтні 2022 року.

Міст підірвали за допомогою фури з вибухівкою, захованою в рулони з целофановою плівкою. Загальна вага вибухівки становила 21 тонну в тротиловому еквіваленті.

Підготовка до цієї операції тривала понад пів року.

Раніше: Україна наростила темпи виробництва боєприпасів – WP

Друга спецоперація

Вдруге Кримський міст атакували морські дрони СБУ у липні 2023 року.

Внаслідок цієї атаки міст став непридатним для перевезення озброєння.

Голова СБУ Василь Малюк зазначив, що Кримський міст – це приречена незаконна споруда на території України, якій тут не місце.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦