Україна стрімко виробляє боєприпаси, хоч до повномасштабного російського вторгнення у 2022 році цього практично не робила.

The Washington Post пише, що в Україні місцева збройна промисловість нині процвітає. Проте такого виробництва боєприпасів недостатньо, щоб компенсувати втрату міжнародної підтримки.

Читайте також: Путін вже готується до наступної війни – Foreign Policy

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що виробництво снарядів, військових машин, мінометів, ракети та іншого озброєння зросло втричі. У 2024 році прогнозується збільшення у 6 разів.

За словами прем’єр-міністра, місцевого виробництва недостатньо для компенсації втрати міжнародної підтримки, особливо зі Сполучених Штатів. Він зауважив, що затримка у наданні пакета допомоги у розмірі 60 мільярдів доларів США зі сторони Конгресу підкреслює критичну необхідність розвитку вітчизняного виробництва військової техніки.

Україна наростила темпи виробництва боєприпасів - WP

Україна вже виробляє значну частину важливих предметів, таких як безпілотники, або власні 155-міліметрові снаряди за стандартом НАТО, які необхідні для артилерійських систем. Проте, щоб повністю забезпечити потреби Збройних Сил України, необхідно подальший розвиток вітчизняної оборонної промисловості.

За словами президента Володимира Зеленського, вітчизняне виробництво військової техніки є ключовим для забезпечення обороноздатності країни та запобігання потенційним нападам. Він вважає, що розвиток української збройової промисловості дозволить зменшити залежність від зовнішніх постачань і підвищить безпеку України.

Попри потенційні перешкоди, такі як нестача фінансування та технологічні виклики, Україна має намір розширювати свої виробничі потужності у сфері оборонної промисловості. Це стане важливим кроком у зміцненні обороноздатності країни та забезпеченні миру і стабільності в регіоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦