Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що росія не така сильна, як дехто думає.

Під час промови в Бундестазі в Берліні політик закликав союзників не переоцінювати військову міць РФ.

Читайте також: Застереження від Дуди: Росія може напасти на НАТО вже 2026 року

Шольц виступив у Бундестазі, де застеріг від переоцінки сили РФ, наголошуючи, що ця країна не така потужна і сильна, як може здаватися. Канцлер також зазначив, що наміри владіміра путіна не матимуть успіху.

Шольц

“Якщо путін думає, що йому достатньо просто перетерпіти цю війну, а ми послабимо нашу підтримку, то він помиляється,” – підкреслив Шольц, закликаючи союзників не переоцінювати політичну та військову потужність Росії. Одночасно він зазначив, що з військового погляду війна росії в Україні була “жорстокою”.

За словами Шольца, внутрішні проблеми російської системи демонструють ознаки її вразливості, що робить ще важливішим об’єднання ЄС та наполегливу підтримку України проти Росії.

Тим часом голова парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини, Рольф Мютценіх, також висловив необхідність замороження війни в Україні, попри протилежну позицію уряду ФРН.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦