Американський лідер скликає лідерів Конгресу на зустріч, на якій будуть обговорювати подальшу допомогу Україні. 

Як повідомляє Business Standard, група учасників переговорів у Сенаті тижнями працювала над пошуком угоди, що дозволила б забезпечити воєнну фінансову допомогу для України та Ізраїлю, а також включала нову прикордонну політику США, на чому наполягають республіканці. Республіканці вимагають, щоб фінансування поєднувалося зі значними змінами безпеки американського кордону.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила у вівторок, що законодавці були запрошені зустрітися з Джо Байденом, “щоб обговорити критичну важливість його додаткових запитів щодо національної безпеки”.

Раніше цього місяця директорка Адміністративно-бюджетного офісу Шаланда Янг попередила про скорочення часу, який мають законодавці для поповнення допомоги США для України. Шаланда Янг наголосила, що немає жодного способу допомогти Україні, окрім як Конгрес схвалить додаткове фінансування для допомоги Києву.

Цього тижня радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван і держсекретар США Ентоні Блінкен зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським на щорічній зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Читайте також: США призупинили військову допомогу Україні

Під час виступу у вівторок після зустрічі Салліван заявив, що він як і раніше впевнений, що адміністрація Байдена досягне згоди щодо допомоги Україні найближчими тижнями.

“Що я скажу, так це те, що ми повинні бути в змозі доставити до України необхідні ресурси для озброєння, які їй потрібні, щоб мати можливість досягти потрібних їй результатів. Я продовжую вірити та висловлювати впевненість, що після багатьох перипетій ми зрештою досягнемо цього”, – сказав Салліван.

Адміністрація Байдена брала безпосередню участь у переговорах, оскільки президент намагається як забезпечити підтримку захисту України від Росії, так і досягти прогресу в прикордонній політиці.

Успіх зустрічі Байдена з лідерами Конгресу буде залежати від того, наскільки далеко сторони зможуть просунутися у вирішенні суперечностей щодо пакета допомоги Україні.

Республіканці наполягають на тому, щоб в угоду були включені значні зміни в прикордонній політиці США, такі як будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Демократи, зі свого боку, не хочуть йти на поступки у цьому питанні.

Якщо сторони не зможуть знайти компроміс, то це може призвести до затримки у наданні допомоги Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦