Військо потребує найбільше не штурмовиків і не піхотинців

На передовій зараз особливо важливі військові, які мають вміння ефективно використовувати засоби розвідки, електронної боротьби та захисту.

Про це заявив Сергій Філімонов, командир батальйону “Вовки Да Вінчі”, у своєму інтерв’ю для LIGA.net.

“Навіть якщо ви добре підготовлені, маєте сучасне обладнання та високотехнологічну зброю, ви не зможете впоратися з FPV-дронами без ефективного РЕБ. Без нього ви не зможете відповісти на ворожу піхоту або артилерію. Важливо мати сильного спеціаліста з РЕБ, який забезпечить вашу безпеку”, – пояснив він.

Філімонов також додав, що наразі їм найбільше не вистачає штурмовиків та простих піхотинців.

“Можливо, це звучить дивно, але я стараюся мінімізувати кількість штурмовиків та звичайних піхотинців. Мені важливо, щоб мотивовані та навчені люди обирали позиції саперів, операторів безпілотників, танкістів, артилеристів та інших спеціальностей у бойових групах чи службі забезпечення”, – підкреслив він.

Читайте також: Путін вже готується до наступної війни – Foreign Policy

Звісно, він визнав, що дефіцит піхоти дійсно існує, але частково це компенсується примусовою мобілізацією, хоча “якість залишається питанням”.

“Це стандартна ситуація: кожному командиру важливіше, щоб у нього був фахівець-артилерист або креативний інженер, який вміє будувати загородження, які буде важко подолати ворогу. Важливо мати підрозділ підтримки вогнем, який не дозволить ворогу підійти до ваших позицій”, – підкреслив він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦