Після атаки БПЛА на підприємстві пролунав потужний вибух й почалася пожежа

Уночі 15 березня безпілотники атакували нафтопереробне підприємство у Калузькій області Росії. В інтернеті з’явилося відео, як один з дронів влучив в НПЗ, стався вибух, після чого помітна масштабна пожежа. 

Губернатор російського регіону Владислав Шапша сьогодні повідомив, що в Дзержинському районі області було “придушено чотирьох безпілотників”. Він стверджує, що постраждалих та руйнувань інфраструктури немає.

У російських телеграм-каналах повідомлялося, що безпілотник лише зачепив трубу. 

Тим часом ASTRA з’ясувала, що насправді збито лише один безпілотник, а 3 потрапили до нафтопереробного обладнання нафтохімічного заводу «Перший Завод» у селищі Полотняний завод.

Також читайте: У Рязані безпілотник атакував один з найбільших НПЗ Росії: відео

Нафтобаза НПЗ у Калузі – це важливий об’єкт нафтопереробної інфраструктури, створений для забезпечення паливом промислових підприємств, сільськогосподарських підприємств та населення Калузької області.

Нафтобаза НПЗ у Калузі спеціалізується на зберіганні та відвантаженні різних видів палива. В її асортименті є бензин, дизельне пальне, мазут, газойль та інші нафтопродукти. База забезпечує постачання палива як для промислових підприємств, так і для автотранспорту та побутових потреб населення. 

Нагадаємо, минулого року у серпні завод у Калузькій області вже був атакований безпілотником. БПЛА літакового типу впав у порожній резервуар для зберігання нафтопродуктів на території підприємства ТОВ “Перший Завод” у селищі Полотняний Завод. В результаті спалахнув перегінний трубопровід. Займання швидко загасили самі співробітники.

Приблизно в цей же час ППО було збито БПЛА в районі села Піщалове Калузької області. На місці падіння утворилася 7-метрова вирва.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦