Деякі види риб менш схильні накопичувати шкідливі речовини

Українська нутриціологиня Анжеліка Рибко поділилася корисними порадами щодо вибору риби в раціоні. За її словами, деякі види риби можуть містити опісторхи – печінкові паразити, які потенційно можуть уражати печінку людини. З-поміж таких риб зазначені: лин, тарань, сазан, лящ, жерех, краснопірка, піскар, підуст та густера.

Також читайте: Науковці наблизилися до створення синтетичного життя

Проте небезпечними для споживання вважаються також деякі великі хижі риби, включаючи акулу, рибу-меч, тунець, макрель та марлін, оскільки в них містяться важкі метали, такі як ртуть і кадмій.

“Вони отруюють наше тіло, накопичуючись у всіх органах. До речі, омега із цих видів риб також буде не покращувати здоров’я, а навпаки. Обирайте омегу із дрібних видів риб”, – розповіла Рибко.

Додатково, експертка відмовляється від споживання риби, яка харчується падлом, такою є сом, пангасіус та тилапія.

“Вони їдять усе підряд, починаючи від падла й закінчуючи навіть людськими відходами”, – зазначила вона.

Замість цього, Рибко рекомендує споживати дрібні види риби, такі як кета, оселедець, горбуша, тріска, минтай, скумбрія, мойва, кілька, водорості, мідії, креветки та кальмари. Ці види риби, за її словами, менш схильні накопичувати шкідливі речовини та не вирощуються в розплідниках.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦