Висновок Верховного суду про 14-ту поправку повинен бути ухвалений 4 березня.

У нештатному повідомленні Верховний суд натякнув, що оприлюднить принаймні один висновок у понеділок рано, що може бути сигналом до можливого рішення стосовно виключення Трампа з виборчого процесу в Колорадо через 14-ту поправку.

Як пише The Hill, в Колорадо та інших штатах відбудуться первинні вибори, і рішення щодо Трампа може вплинути на його висунення його кандидатури від Республіканської партії.

Також читайте: У США визначили найгіршого президента в історії країни: рейтинг

Верховний суд місяць тому слухав аргументи Трампа у справі про виключення його з виборів в Колорадо за 14-ю поправкою. Здається, що судді не поспішають виносити рішення, але недільне повідомлення створює загадку щодо можливого вирішення цієї історичної справи.

Це одна з численних справ, спрямованих на перешкоджання Трампові здобути другий термін через події, пов’язані з бунтом у Капітолії в січні 2021 року. 

Зазвичай висновки судді оголошують в травні та червні, але справа Трампа обробляється у швидкому темпі з огляду на ускладнену ситуацію. Усні аргументи були вислухані 8 лютого, всього за кілька тижнів після того, як високий суд погодився розглянути цю справу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦