Радник президента Сполучених Штатів Америки з нацбезпеки Джейк Салліван провів непублічні переговори з помічниками президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на неназваних офіційних осіб США.

Чиновники розповіли, що в останні місяці Салліван контактував із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим та Юрієм Ушаковим, радником Путіна із зовнішньої безпеки.

Метою переговорів було запобігання ескалації та збереження відкритими каналів зв’язку, а не обговорювати врегулювання війни РФ проти України, зазначили посадовці.

Також у Києві Салліван провів розмову з керівництвом України. За словами джерела WSJ, він закликав публічно заявити про готовність врегулювати конфлікт.

Сполучені Штати не підштовхують Україну до переговорів, а хочуть показати союзникам прагнення вирішення конфлікту, який вплинув на світові ціни на енергоресурси та продовольство.

Вашингтон та Москва відмовилися коментувати розмови Саллівана та путінських помічників. Однак чиновники у Білому домі називають Саллівана прихильником підтримки контактів РФ, його також вважають координатором політики Білого дому у відповідь на вторгнення РФ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦