Медик-доброволець не вірить у щирість президента Франції 

Французькій медик-доброволець української армії Арсен Сабанєєв висловив сумніви в щирості та реальному намірі президента Франції Еммануеля Макрона стосовно військової допомоги Україні.

Нещодавно Макрон висловив погляд, що необхідно утримувати конструктивний тон у відносинах з Росією, але Сабанєєв вважає, що це всього лише політична позиція, а не реальний замір.

“Не вірю в те, що він сам вірить у те, що каже, в реальність відправлення військових. Найімовірніше, його слова – це політика”, – зауважив французький доброволець  інтерв’ю УНІАН.

За його словами, Франція давала обіцянки про допомогу, але не виконувала їх. Наприклад, обіцянки щодо постачання танків Leclerc та літаків Mirage так і не були втілені. 

Також читайте: Відряджання західних військ до України: Макрон розкрив підсумки зустрічі в Парижі

Сабанєєв висловив сумніви щодо здатності Франції взяти активну участь в бойових діях, особливо згадавши про їхню слабку підготовку до нових реалій сучасної війни.

“Французи вважали, що вони не будуть воювати з ким завгодно. У 90-х роках вони значно знизили витрати на оборону, і це призвело до втрати здатності до сучасної війни”, – відзначив медик.

Сабанєєв також наголосив на важливості розуміння французами суті конфлікту та його світового значення. Він вважає, що багато французів не розуміють, що українсько-російська війна – це не просто локальний конфлікт, а справжня війна цивілізацій та свободи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦