Росія вже погрожує НАТО війною

26 лютого президент Франції Еммануель Макрон організував конференцію в Єлисейському палаці, де зібралися лідери країн ЄС, США та Великої Британії, щоб обговорити допомогу Україні у війні з Росією.

Одним з ключових питань стало можливе розміщення західних військ на території України. За словами Макрона, це питання було обговорене, але спільного рішення не було ухвалено.

Лідер Франції підкреслив, що “не слід нічого виключати” в цій справі, і запевнив, що країни Заходу “зроблять все можливе, щоб Росія не змогла виграти цю війну”.

Також читайте: Ізраїль надасть Україні системи попередження Drone Guard

Учасники конференції також погодилися, що не хочуть вступати у війну з “російським народом” і натомість будуть дотримуватися стримування ескалації.

Важливим результатом зустрічі стало створення коаліції з постачання Україні далекобійного озброєння, включаючи ракети великої та середньої дальності.

Макрон заявив: “Ми переконані, що поразка Росії є необхідною для безпеки та стабільності в Європі”.

У Кремлі прокоментували слова Макрона про те, що він не відкидає відправлення західних військових до України.

Зокрема, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що якщо відряджання військових буде здійснено, то «доведеться говорити не про ймовірність, а про неминучість прямого зіткнення Росії та НАТО».

Генсек НАТО заявив, що Альянс не планує направляти військових до України. Президент Польщі назвав дискусію “гарячої”, але “рішення немає, а ентузіазму все ж таки небагато”.

Тим часом прем’єр Швеції повідомив, що “питання не актуальне” і “Україна цього не вимагає”.

Претендент на посаду генсека НАТО прем’єр Нідерландів сказав, що питання відправлення військ не було в центрі уваги переговорів.

А у Білому домі заспокоїли Кремль: США не планують відправляти ні свої, ні війська НАТО в Україну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦