Американські аналітики викрили брехню російського міністра 

Заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу про “бойові перемоги” російських військ на фронті отримали критику від американських аналітиків, які вказують на політичні мотивації за цими висловленнями. 

Згідно з інформацією Інституту вивчення війни (ISW), останні заяви Шойгу мають за мету підвищити його образ перед майбутніми виборами президента Росії.

27 лютого міністр оборони повідомив про посилення російських позицій на Авдіївському і Куп’янському напрямках, стверджуючи захоплення значної території. Однак аналіз ISW вказує, що російські війська за період з 1 січня 2024 року захопили значно менше території, ніж твердив Шойгу.

Раніше: Зеленський припустив, чи втратить Путін владу

За даними ISW, замість заявлених 327 квадратних кілометрів, російські війська фактично захопили лише близько 205 квадратних кілометрів. Аналітики вважають, що Шойгу перебільшив територіальні досягнення навмисно, використовуючи це для політичних цілей перед майбутніми виборами.

ISW підкреслює, що заяви про захоплення невеликих населених пунктів з обмеженим значенням свідчать про спробу Міноборони РФ вигідно представити російську армію, як таку, що постійно просувається вперед. Ці населені пункти визначені як маленькі напівміські райони, і захоплення їх вважається стратегічно виправданим тактичним кроком.

Аналіз ISW також вказує на можливість використання Міноборони Росії недавніх тактичних досягнень для отримання позитивного інформаційного ефекту перед президентськими виборами у березні 2024 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦