Системи протидії БПЛА надійдуть через Польщу

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що ізраїльська сторона надасть Україні системи раннього попередження, здатні виявляти атаки ракет і безпілотників пише Al Mayadeen.

За словами посла, Ізраїль допомагає Україні, надаючи системи раннього попередження, здатні виявляти напади ракет і безпілотників.

Ердан оприлюднив, що “Ізраїль працює над наданням Україні систем раннього попередження проти ракетних атак і атак безпілотників”.

Ізраїльські ЗМІ повідомляли, що ізраїльський виробник зброї постачав системи протидії БПЛА в Україну через Польщу. Продажі проводилися через Варшаву, щоб обійти відмову «Тель-Авіва» продавати зброю в Україну.

Читайте також: Бербок в Україні переслідував російський дрон

Повідомляється, що фірма повідомила Міністерство безпеки Ізраїлю, що продає зброю Польщі, хоча вдавала, що не знає, що остання потім передає зброю Києву для використання проти Росії.

Системи боротьби з БПЛА дозволяють користувачам перехоплювати та виводити з ладу дрони. Класифіковані як «передові оборонні технології», системи не схвалені для продажу Києву.

Ізраїльська сторона використовує системи боротьби з безпілотниками навколо розділової стіни Гази, палестинсько-ліванських кордонів і палестинсько-сирійських кордонів, при цьому Ізраїль стверджував, що є одним із провідних світових розробників і виробників технологій із залученням різних Ізраїльські виробники зброї, такі як IAI, Elbit і MCTECH.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦