Байден прийняв Юлію та її дочку у резиденції в Сан-Франциско

Американський лідер Джо Байден зустрівся з вдовою Олексія Навального Юлією Навальною та її дочкою Дашею в Каліфорнії. Це сталося менше ніж через тиждень після смерті Олексія Навального в російській в’язниці.

«Я мав честь зустрітися з дружиною та дочкою Олексія Навального і сказати очевидне: він був людиною неймовірної мужності, і дивно, як його дружина та донька наслідують це», — сказав він.

«Завтра ми оголосимо про санкції проти Путіна, відповідального за його смерть», – додав Байден.

Білий дім заявив у звіті про зустріч, що ці санкції будуть «основними» і будуть відповіддю на смерть Навального, а також на «репресії та агресію Росії та її жорстоку та незаконну війну в Україні».

«Президент висловив своє захоплення надзвичайною мужністю Олексія Навального та його спадщиною у боротьбі з корупцією та вільною і демократичною Росією, в якій верховенство права однаково поширюється на всіх», — йдеться в повідомленні Білого дому.

Раніше Столтенберг назвав кращий спосіб вшанувати пам’ять Навального

За словами Байдена, він підкреслив, що «спадщина Навального буде продовжуватися через людей по всій Росії та в усьому світі, які оплакують його втрату та борються за свободу, демократію та права людини».

Про зустріч раніше не повідомлялося, і вона не фігурувала в офіційному розкладі Байдена в Білому домі.

Раніше того ж дня Навальна опублікувала в Twitter фотографію, на якій вона з дочкою, яка є студенткою Стенфордського університету, сказавши, що прилетіла, щоб бути з нею.

Байден заявив, що російський президент Володимир Путін «відповідальний» за смерть Навального після того, як минулої п’ятниці російська пенітенціарна служба заявила, що Навальний помер у російській виправній колонії за Полярним колом. Юлія Навальна оприлюднила відеозвернення, в якому звинуватила Кремль у вбивстві її чоловіка та приховала це, не видавши його тіло родині.

Навальна сказав, що російська влада чекає, поки на його тілі залишаться сліди «ще одного путінського Новічка», маючи на увазі бойову нервово-паралітичну речовину, якою його отруїли у 2020 році.

Навальна пообіцяла взяти на себе боротьбу свого покійного чоловіка за “вільну Росію”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦