За вихідні українські обмінники помітно змінили курс долара. Він подорожчав у купівлі на 17 копійок, але подешевшав у продажу на 11 копійок. Вранці 19 лютого курс купівлі складає 38,25 грн, а курс продажу – 38,35 грн.

У банках готівковий долар також подорожчав. Середній курс купівлі/продажу 19 лютого складає 37,9/38,4 грн, що на 10 копійок вище, ніж 16 лютого.

Національний банк України на 19 лютого встановив офіційний курс долара на рівні 37,97 грн. Це на 3 копійки вище, ніж на вихідних, і на 41 копійку вище, ніж 1 лютого.

Експерти прогнозують, що протягом 19-25 лютого курс долара буде перебувати в межах коридору 37,8-39 грн. Різниця між курсами купівлі та продажу очікується в межах 30-50 копійок у банках і до 1 грн в обмінних пунктах.

Також читайте: Українцям доведеться сплатити податок на авто: кому та скільки

Загалом, протягом тижня очікується динамічна, але не загрозлива для основних трендів ситуація на валютному ринку. Очікується, що “рухливість” курсів буде зумовлена головним чином співвідношенням попиту і пропозиції.

На готівковому ринку очікується збереження “конкурентного змагання” між банками та обмінними пунктами за продавців валюти, що мінімізує різницю між курсами покупки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦