Українці, які володіють деякими марками автомобілів, мають сплатити податок за володіння цим транспортним засобом.

Перелік моделей, які будуть оподатковуватися у 2024 році, показало Мінекономіки. До списку увійшло 184 моделі 13 популярних марок.

Раніше ми розповідали, що “слуга народу” пропонує підвищити військовий збір українцям із зарплатами понад 20 тисяч.

До переліку потрапили Aston Martin, “Ауді”, Cadillac, “Бентлі”, Land Rover, Jaguar, “Лексус”, Maserati, Porsche, Mercedes-Benz, Rivian, “Тесла”.

Проте оподатковуватися будуть автівки віком до 5 років та ціною від 375 мінімальних зарплат, тобто дорожчі за 2,662 млн грн. Розмір податку – 25 тисяч гривень, і оплатити його треба за 60 днів після отримання повідомлення для фізосіб. Юридичним особам – авансовими внесками кожного кварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Також платити потрібно за кожен автомобіль, якщо у когось в автопарку їх кілька. За 2 автівки – 50 тисяч, за 3 – 75 тисяч тощо.

Крім цього, в Україні зросли ціни на адміністративні послуги МВС та документи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦