Американський генерал розкритикував дії Росії в Україні

Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес не стримував емоцій, оцінюючи дії Росії у війні проти України. Він заявив, що їхній флот – “відстій”, як і їхні повітряні сили. Він додав, що окупанти втратили пів мільйона солдатів.

Варто зазначити, що джерело інформації про втрати Росії у живій силі не уточнюється. За даними різних джерел, кількість загиблих та поранених росіян з 2022 року становить від 315 до 400 тисяч.

Зауваження Годжеса прозвучали на тлі втрати Україною східного міста Авдіївка, бої за яке коштували Росії понад 400 танків і тисячі солдатів.

Також читайте: У Криму дрони ГУР атакували великий десантний корабель: “Цезар Куніков” пішов на дно

Попри жорстокі бої, генерал вважає, що навколо боротьби України з Росією “забагато негативізму”. Він закликав Захід “розмазати” (body slam) Росію, захищаючи молоду демократію.

Годжес підкреслив, що за 10 років, маючи всі переваги, Росія окупувала лише 18% території України. Він додав, що Росія “слабка зсередини”, і США та Захід мають підтримувати Україну “не через страх, а через можливість”.

На думку генерала, успіх України “на десятиліття розв’яже проблеми європейської безпеки”.

Тим часом за даними Financial Times, Росія планує набрати до свого війська ще близько 400 тис. новобранців без оголошення загальної мобілізації. Крім того, країна-агресорка відновлює свою військову промисловість шаленими темпами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦